برق کشی ساختمان

برق کشی ساختمان های تهران و حومه - تعمیرات و بازسازی برق ساختمان سه فاز و تک فاز همراه نقشه یا مشاوره اجرای سیستم های الکتریکی مدرن

برق کشی ساختمان

برق کشی ساختمان های تهران و حومه - تعمیرات و بازسازی برق ساختمان سه فاز و تک فاز همراه نقشه یا مشاوره اجرای سیستم های الکتریکی مدرن

برق کشی ساختمان

تمام امور برق کشی سه فاز و تک فاز تابلو برق تعمیرات تعویض باکس تعویض کلید کنتاکتور
برق کشی ساختمان : سیم کشی نقشه کشی برق انواع سیستمهای برقی ساختمان شامل سیستم اعلام حریق , روشنایی , برق اضطراری , ایفون ,ارتباط تلفن , کولر گازی و دزدگیر
سایت برق کشی ساختمان در مورد انجام کابل کشی(سیم کشی ساختمان) و برقکاری ساختمان تک یا سه فاز و امور تابلو های برق می باشد.

۶ مطلب در فروردين ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در این قسمت می توانید جهت یادگیری و یا آموزش برق کشی ساختمان از این کتاب استفاده کنید .

ان را در قسمت زیر دانلود نمایید .

دریافت کتاب

  • برق کش
  • ۰
  • ۰

انجام کلیه امور برق کشی ساختمان های اداری و شرکتها شامل روشنایی ،پسیو و شبکه،وایرلس،سانترال تلفن،انواع کلید پریز،برق اضطراری،برق کاری سیستمهای صوتی و تصویری و پرژکتور

کلیه خدمات ما با رضایت کامل مشتریان اداره جات و شرکت های دولتی و خصوصی تجاری انجام می شود

 09127169670 شماره تماس جهت هماهنگی 

 خدمات برق کشی افضلی

  • برق کش
  • ۰
  • ۰

رنگ بندی سیم

برای شناسایی سیم فاز یک سیستم برق، آنها را با رنگ‌ های مشخص می‌کنند. این کار برای راحتی تشخیص سیم ها استفاده می شود به عنوان مثال  اگر هنگام تقسیم بار بین فازها اگر رنگ فازها متمایز نباشد، شناسایی فازها را برای تقسیم بار دشوار خواهد ساخت.

 

طبق استاندارد آی‌ای‌سی، استفاده از این رنگ بندی  در برق کشی ساختمان توصیه شده است:

  1. در رنگ روکش کابل‌ها (cables)
  2. در سیم‌های داخلی کابل‌های چند سیمه (cords)
  3. در باسبارها یا همان شینه‌های مسی (bus bars)
  4. در سایروسایل الکتریکی و عایق‌بندی‌ها


انواع رنگ های استفاده شده در برق کشی

  • آبی
  • بنفش
  • خاکستریرنگ سیم ها
  • سفید
  • صورتی
  • سیاه
  • قهوه‌ای
  • قرمز
  • نارنجی
  • زرد
  • سبز
  • فیروزه‌ای

 

ترکیب این رنگ‌ها نیز مجاز دانسته شده است ولی رنگ‌های سبز و زرد نباید در هیچکدام از این ترکیبات استفاده شوند مگر برای سیستم حفاظتی.

کاربرد رنگ‌ها

سیم نول: اگر مداری شامل نقطه‌ی نوترال یا نول باشد، آنگاه هادی آن باید با رنگ آبی مشخص شود (ترجیها آبی روشن). و رنگ آبی روشن نباید برای هیچ یک از هادی‌های دیگر استفاده گردد.

سیم فاز : معمولان به رنگ قرمز یا سیاه می باشد البته باید توجه داشته باشید که همیشه رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از برق گرفتگی بسیار ضروریست چون ممکن است به رنگهای دیگر یا با سیم نول جابجا شده باشد .

سیستم ارت(زمین)

ترکیب رنگ‌های زرد/سبز همواره و به صورت گسترده برای شناسایی هادی محافظتی به کار می‎‌رود. همه‌ی قسمت‌هایِ هادی‌ِ محافظتی که طولی حداقل معادل 15mm داشته باشد، باید توسط این دو رنگ به گونه‌ای مشخص شود که یک رنگ بین 30% تا 70% سطح هادی را در بر گیرد و رنگ دیگر بقیه‌ی آن را.

سیم PEN : هادی PEN هادی‌ای است که شامل دو هادی PE (زمین محافظتی) [Protective Earth] و N (نول) می‌باشد. معمولا این هادی در مسافت بین پست‌ها تا خانه‌های مسکونی استفاده می‌شود که در آنجا هادی‌های PE و N آن از هم جدا می‌شوند. در انگلستان این سیستم را به نام Protective multiple earthing ) PEE) نیز می‌شناسند، که علت اتصال مکرر هادی نوترال/زمین به زمین واقعی رنگ خاکستری یا سفید برای سیم نول (به جای آبی کمرنگ)،سبز برای هادی محافظتی (به جای زرد-سبز)

تغییرات آن به این صورت است که علاوه بر استاندارد ICE، می‌توان از رنگ خاکستری برای مشخص کردن فاز‌ها استفاده کرد که به علت گستردگی استفاده از این استاندارد در اروپا انتظار می‌رود در ورژن آینده‌ی ICE 60446 این مورد نیز گنجانده شود.

شماره گذاری 

اگر هادی‌ها علاوه بر رنگ با شماره نیز مشخص می‌شوند، این شماره‌ها باید توسط ارقام عربی نوشته شوند. زیر شماره‌های 6 و 9 حتما باید خطی کشیده شده باشد که با هم اشتباه نشوند. در ضمن هادی‌های زرد-سبز هرگز شماره گذاری نمی‌شوند.

توجه داشته باشید که در عمل ممکن است با سیستم‌هایی روبه‌رو شویم که از هیچ استانداردی پیروی نمی‌کنند یا حتی ممکن است در یک سیستم استفاده از چندین استاندارد مختلف مشاهده شود.

برای آشنایی با استاندارد‌های کشور‌های مختلف به جدول توجه کنید:

  L1 L2 L3 Neutral Ground/PE
روش عادی در کشور امریکا سیاه قرمز آبی سفید یاخاکستری سبز، سبز/زردراه‌راه، یا یک سیم لختمسی
امریکایی قهوه‌ای نارنجی (اتصال مثلث)، بنفش(اتصال ستاره) زرد خاکستری یا سفید سبز
کانادا قرمز سیاه آبی سفید سبز یا سیممسی بدون روکش
تاسیسات سه فاز ایزوله شده در کانادا نارنجی سیاه زرد سفید سبز
اتحادیه اروپا و کلیه کشورهایی که از استاندارد CELENE استفاده می‌کنند + هونگ کنگ از سال 2007 قهوه‌ای سیاه خاکستری ابی سبز/زرد راه‌راه
استاندارد قدیم اروپا سیاه یاقهوه‌ای سیاه یاقهوه‌ای سیاه یا قهوه‌ای آبی سبز/زرد راه‌راه
انگلستان تا سال 2006، هونگ کنگ تا سال 2009، آفریقای جنوبی، مالزی قرمز زرد آبی مشکی سبز/زرد راه‌راه
پاکستان قرمز زرد آبی سیاه سبز
هند فرمز زرد آبی سیاه سبز
استرالیا و نیوزیلند قرمز سفید (قبلازرد بوده) آبی پررنگ سیاه سبز/زرد راه‌راه،سبز در تاسیسات خیلی قدیمی
چین زرد سبز قرمز آبی کمرنگ سبز/زرد راه‌راه
مالزی قرمز زرد آبی سیاه سبز/زرد راه‌راه،سبز

رنگبندی کابل ها

 

  • برق کش
  • ۰
  • ۰

مشخصات کابل برق


بسیاری از سیم های دارای جریان و ولتاژ بالا  دارای کاغذ می باشند چنین کابلی را که ما " کابل کم روغن می نامیم از 1 تا 60 هزار ولت ساخته شده  و  نرم شده اند .
2 . سیم کابل از مس المینیوم است و  می تواند یک لا یا چند لا ( طنابی ) با شد .سیم های چندلا نرمتر است و  قابلیت انحنای آن نیز نسبت به کابل با مورق بیشتر است .سیم های طنابی به مقطع گردوبخصوص درکابل های سه سیمه و چهارسیمه از 1تا 10 هزارولت بشکل سکتور و  بیضی نیزساخته می شوند.
کاغذ بصورت نوار با ریک به ضخامت 1/0تا 15/0 میلیمتر به شکل مارپیچی روی سیم پیچیده می شود پیچیده می شود و قبل ازاینکه کاغذ  آغشته به روغن شود ، سیم عایق شده رادرخلاء و حرارت زیاد با دقت خشک می کنند و درهمین حالت سیم عایق شده ازداخل منبع روغن با درجه حرارت C 120-110 عبورداده می شود. در نتیجه روغن که دراین درجه حرارت بسیار سیال است درداخل کاغذ نفوذکرده و تمام خلل و فرج کاغذ را پر می کند .دردرجه حرارت معمولی روغن کابل صفر  است و از نفوظ رطوبت جلوگیری می کند .


کابل های با غلاف آلومینیومی بخوبی کابل های سربی خم نمی شوندوانعطاف پذیرنیستند و لی درعوض به مراتب سبکتر از کابل های سربی هستند. غلاف آلومینیومی با یددرمقابل کروزیون و خورندگی بخوبی حفاظت شود. این موضوع برای غلاف سربی نیز نیزصادق است، مگراینکه کابل درمکان کاملا خشک (لوله های بتونی خشک) و یادرداخل ساختمان کشیده شود. غلاف کابل علاوه براینکه تحت تأثیرعوامل شیمیایی قرارمی گیرد، به علت جریان هائی که اززمین عبورمی کند ،تحت تأثیر عوامل الکترولیتی نیزواقع می شوند.لذا بایدکابل از نظرالکتریکی نیزعایق با شد به همین جهت غلاف سربی توسط کاغذ  قیر اندودشده با نداژ می شودوروی آن راباموادی شبیه قیروگونی می پوشانند.

کابلهائی که به طورآزاد درزیرزمین کشیده می شوند همگی تحت تأثیرنیروی مکانیکی سطحی نیز قرارمی گیرندکه با عث فرورفتگی هائی درکابل استقامت الکتریکی کابل در این نقاط تنزل می کند . لذا اینگونه کابلها که با ید فشارهای خارجی را نیز تحمل کنند شامل زرهی از تسمه های فولا دی می شود و  بهمین جهت بنام سیمهای زرهی معروف هستند زره فولادی نیز برای جلوگیری از زنگ زدگی و  خورندگی با  قشری ازقیروگونی و یا مواد مصنوعی p v c پوشانده می شود سیمهایی که تحت کشش زیاد نیز قرار میگیرند 0(مثل کابل هایی که در معادن زیرزمینی به کار برده می شوند و  یا کابل هایی که از رودخانه و  یا دریاچه میگذرند )بازره فولادی از تسمه های.باریک –مفتول های گرد و  یا پروفیل پوشانده می شوند .

سه رشته سیم پس از عایق شدن در ضمن اینکه اطراف خالی ان با  الیاف کنفی یا پنبهای پر می شود بصورت طناب بهم پیچیده می شود و  مقطع دایره ای شکل پیدا می کند . برای جلوگیری از با ز شدن و ریختن الیافها و در ضمن آماده کردن کابل دور آن را با  چند لا نوار کاغذ  بصورت کمربند با ند پیچی می کند و  بخاطر همین با ند کاغذ ی کمربندی این نوع کابل بنام"کابل کمربندی"معروف است.
کابل های کمربندی با  رشته سیم های سکتوری دارای قطر کمتری نسبت به کابل های با  رشته سیم دایره ای شکل هستند بهمین جهت سبکتر و  قابلیت انحنای انها نیز بیشتر است.ولی به خاطر اینکه حوزه الکتریکی اطراف ان غیریکنواخت است نمی توان در اختلاف سطح های زیاد نیز از ان استفاده کرد و  بهمین جهت فقط در سیمهای تاولتاژ KV10 از مقطع سکتوری استفاده میشود .
در گذشته که هنوز کابل های با  عایق مصنوعی (PVC)رواج پیدا نکرده بود از سیمهای کمر بندی چها رسیمه برای توز یع برق شهری با  اختلاف سطح 220-380 و لت نیز استفاده می شد.

در ضمن بهتر است از غلاف الومینیومی کابلها به عنوان سیم چهارم یا سیم صفر بخصوص در شبکهای شهری که همیشه از سیم صفر جریان می گذرد استفاده نشود زیرا مشخص نیست که ارتباط غلاف با  موف های موجود در مسیر کابل به نحو ه انجام گرفته شده با شد .شکل 3 طرز تقسیم حوزه الکتریکی کابل کمربندی را در لحظه ای که و لتاژ سیم صفر است و  ولتاژ R,وSبرابر مختلف الجهت هستند نشان می دهد .
چنان چه دیده می شود حوزه الکتریکی سیمها اولا" از عایق اصلی سیمها خارج شدهو تا غلاف سربی ادامه پیدا می کند . لذا مواد پر کننده کابل که از استقامت الکتریکی خوبی بر خوردار نیستند نیز تحت تاثیر فشار الکتریکی قرار میگیرند .
بخصوصی منطقه ما بین سیمها که در شکل با  مشخص شده است و  نمی تواند از مواد عایق خوب پر شود دارای شدت حوزه بسیار قوی می با شد. .




در ثانی خطوط حوزه در عایق کاغذی سیمها نیز از حالت شعاعی که عمود بر سطح ورقهای کاغذ  است خارج شده و در بعضی از قسمتها حتی این خطوط مماس بر سطح کاغذ  عبور می کند و در قسمتهای دیگر نیز دارای یک مولفه در سطح کاغذ  خواهند بود.در نتیجه تفاوت پتانسیل در سطح لایه کاغذ ها نیز پیدا می شود و چون استقامت الکتریکی در سطح کاغذ  به مراتب کمتر از استقامت الکتریکی ضخامت کاغذ  است در نتیجه بین لایها و در منطقه این کابل در فشارهای زیاد تخلهء الکتریکی که ابتدائ جرقه زدن و سوختن کابل است ایجاد می شود.
بدین جهت کابل کمربندی را نمی توان برای فشار های زیاد ساخت و در نتیجه ساختمان این کابلها به فشار ماکسیمم تا KV20محدود می شود.برای تعییین ضخامت عایق کابل کم روغن ، شدت حوزه دراطراف سیم KV/mm 5-2 درنظرگرفته می شود. درصورتیکه استقامت الکتریکی حقیقی چنین کابلی درموقعی که ازآن با رگرفته می شود درحدود KV/mm 16 است و درموقعی که کابل را تادرجه حرارتی گرم کنیم که درموقع با رنامی گرم شود، استقامت الکتریکی آن تغییرمحسوسی نمی کندوحتی چندین با رگرم و سردکردن متوالی کابل ،تأثیری روی استقامت الکتریکی کابل نمی گذاردبطوری که اگرشدت حوزه الکتریکی KV/mm5-2 انتخاب شود ، می توان گفت که کابل با ضریب اطمینانی معادل با  5-3 کارمی کند ،شکل 6 استقامت الکتریکی کابل درزمان کوتاه مدت خیلی زیاد و در حدود KV/mm60-50است که به تدریج با ازدیادزمان اثراختلاف سطح،این استقامت کم شده و درحدود 100-50 ساعت به مقدار ثابت می رسد . لذا می توان   گفت که ثابت است



  • برق کش
  • ۰
  • ۰

 کانال زمینی

گودال های زمینی را به صورت ذوزنقه ای شکل می سازند تا از ریزش خاک به داخل گودال جلوگیری کنند ابتدا کف گودال باید محکم باشد یا آن را آجر چینی می کنند و به ضخامت 10 سانتی متر ماسه می ریزند و کابل را روی آن قرار می دهندو مجددا به ضخامت 15 سانتی متر روی کابل ماسه می ریزند و روی آن را آجر فرش می کنند و یک نوار هشدار نیز روی آجر قرار می دهند و بقیه ی گودال را با خاک معمولی پر می کنند

عمق گودال به تعداد و ولتاژ کابل ها بستگی دارد کابل های طبقه ی فوقانی باید حداقل 60 سانتی متر زیر خاک پیاده رو و 1 متر زیر آسفالت خیابان باشند و عرض گودال بستگی به تعداد و نوع کابل داردطبق شکل فاصله ی بین کابل های تک سیمه برابر 2  قطر کابل باشد و در کابل های سه سیمه برابر قطر کابل باشد و ترتیب سیم کشی سه فازه باید مانند شکل باشد

کابل در گودال

اگر مسیر کابل کشی زیاد باشد (چندین کیلومتر )در کابل ها جابجایی انجام می کیرد

هر 100 متر جابجایی انجام می گیرد


کانال سیمانی :

برای این کار از گودال هایی به عمق 30 تا 70 سانتی متر که در اطراف و کف آن سیمان به کار می رود در کف کارگاه ها ساخته می شود کابل های برق را در کف آن قرار می دهند چنانچه تعداد کابلها زیاد باشد گودال را طبقه بندی می کنند

داکت:

به وسیله داکت در جاهایی که نتوان گودال ایجاد کرد استفاده می شود و اگر تعداد کابل ها زیاد باشد از باس داکت استفاده می کنیم

 لوله های فولادی : به صورت روکار و توکار به صورت روکار جعبه ی تقسیم باید در مکانی باشد که امکان دسترسی آسان به آن مسیر باشد و حداکثر فاصله ی بین دو جعبه ی تقسیم 15 متر باشد در اتصال لوله های فولادی حتما از بوشن استفاده شود در این روش قطر لوله حد اقل باید 1.5 برابر قطر کابل باشد

نصب کابل بر روی دیوار :

در این روش کابل ها به وسیله ی بست های فلزی و پلاستیکی و رول پلاک بر روی دیوار نصب می شوند

در صورت استفاده از چند کابل باید حداقل به اندازه ی قطر کابل بین آن ها فاصله باشد

معمولا کابل ها را در صفحات پوشیده و مشبک قرار می دهند در کارخانه جات از گودال های مشبک با نردبان ها ی افقی جهت عبور کابل ها استفاده می شود که دسترسی به کابل ها و عوض کردن آن ها بسیار آسانتر خواهد بود

 سینی کابل :برای انتقال تعداد زیادی کابل به صورت رو کار و برای نصب آن از پایه های پیش ساخته استفاده می شود یک طرف این پایه ها به دیوار رول پلاک می شوند و سینی کابل بر روی پایه ی دیگر قرار می کیرد و به پایه پیچ می شود مسیر سینی کابل ها باید کاملا بسته باشد و سیم اتصال به زمین داشته باشد در خم ها می توان از زانو سه راهه یا چهار راهه استفاده کرد و یا می توان مانند داکت ها زاویه سازی کنیم و با استفاده سنگ فرز این کار را انجام می دهیم و حداقل فاصله ی بین پایه ها 40 سانتی متر می باشد که این فاصله به اندازه ی سینی کابل و تعداد کابل ها و وزن آنها بستگی دارد

نکاتی دیگر در مورد کابل ها

کابل را باید با چرخاندن قرقره ی کابل و کشیدن آهسته کابل را باز کرد و از خمش زیاد کابل جلوگیری کرد

اگر در یک مسیر کابل فشار قوی و ضعیف با هم کشیده می شوند بهتر است که کابل فشار ضعیف در روی کابل فشار قوی قرار گیرد

اگر در موقع کابل کشی درجه ی هوا +5 درجه باشد باید قبل از آن کابل را در یک محیط گرم قرار داد تا کابل ترک بر ندارد رشته سیم های یک کابل چند رشته را نباید برای چند مدار به کار برد

انواع سیم ها به شین ها و مصرف کننده های دیگر توسط پیچ و مهره مجاز است

شین ها و مقره های تابلو ها

شمش ها یا تسمه های مسی یا آلومینیومی به صورت مستطیلی یا مربع می باشند

در تابلو ها از 5 شین استفاده می شود که سه تای آن فاز و نول و ارت می باشند
کانال برق

وسایل مورد نیاز:

  1. گودال خاکی به طول تقریبی 10 متر
  2. کابل پروتودور 5*16mm2NYY به طول تقریبی 25متر (برای دو مدار مجزا)
  3. قیچی کابل
  4. ابزار بنایی
  5. آجر با بلوک سیمانی
  6. نوار حفاظتی (هشدار دهنده)
  7.  ماسه ی نرم


نکات ایمنی :

قبل از شروع به کار از سالم بودن وسایل اطمینان حاصل کنید

از دستکش چرمی جهت حفاظت از برق  استفاده کنید


خصوصیات داکت های برق که در کانال ها استفاده می شود :

طراحی های مختلف جهت انواع کابل ها
انعطاف پذیری زیاد
در سایز های مختلف
عایق و غیر قابل اشتعال
مقاوم در برابر عوامل محیطی مانند اسید ها و حلال های نفتی در زمین
جدایی کامل خطوط برق و تلفن سبب عدم ایجاد نویز و اختلال در خطوط تلفن می شود


((کابل کشی برق ساختمان))

  • برق کش
  • ۰
  • ۰


سنسور چشمی
در آپارتمان ها به دلیل تردد زیاد در قسمته ای عمومی مانند  پارکینگ برای روشن کردن محیط از سنسورهای چشمی یا حرکتی استفاده می نمایند. این سنسورهای قابل تنظیم , زمانی که حرکتی در فاصله معینی از آنها صورت گیرد به صورت اتوماتیک روشن می شود و پس از مدت زمان معینی( قابل تنظیم) به صورت خودکار خاموش می شود و برای سهولت کار بسیار عالی می باشد .


سنسور

روش نصب ان در برق کشی ساختمان به شرح زیر است (09127169670)

 هر سنسور چشمی داری 3 اتصال کابل می باشد یک سیم (نول) , یک سیم برگشتی به لامپو یک سیم فاز سیم قهوه ایی .
روش سیم کشی : سیم نول سنسور و نول لامپ به سیم نولها وصل می شود و سیم فاز سنسور مستقیما به سیم فاز متصل شده و در نهایت یک سیم برگشتی از سنسور به لامپ وصل می شود.

نکته : اشتباه وصل کردن در اتصال سیم فاز و برگشتی ممکن است باعث صدمه دیدن سنسور و ازکار افتادن  آن شود.در همان نصب از رنگ سیمی که شرکت سازنده برای اتصال سیم های فاز و برگشتی به که کار برده است توجه کنید .


سنسور حرکتی: سنسورهای چشمی اصولا دارای 2 پیچ تنظیم هستند که به قرار زیر هستند

  •  درجه حساسیت: در صورت چرخاند به سمت + , معمولا تا فاصله دید حداکثر 12 متر و گاهی بیشتر سنسور عمل می کند و چرخاندن به سمت - سنسور تا فاصله دید حداقل یک   متر عمل خواهد کرد .

    •  درجه زمان: این پیچ مدت زمان روشن ماندن لامپ را تنظیم می نماید به این شکل که به سمت - تا حداقل 10 ثانیه و به سمت + تا حداکثر 7 دقیقه روشن می ماند.
    •  درجه روشنایی(Lux) : در صورت چرخش به سمت خورشید سنسور در روشنایی محیط عمل می کند و چرخاندن به سمت ماه سنسور فقط در روشنایی محیط کمتر یا شب , عمل می کند .
  • برق کش